Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Oktatás, kultúra, ifjúság és sport

HU cofoe document email banner

Az oktatás, a kultúra, az ifjúság és a sport területét érintő szakpolitikák elsődlegesen a tagállamok felelősségi körébe tartoznak. Az EU mindazonáltal a tagállamok közötti együttműködés elősegítésével támogatja és kiegészíti azok intézkedéseit.

Egyesületünk két témakörben szervez rendezvényt:


A digitális és a jelenléti oktatás pedagógusok és tanulók szempontjából

A kialakult járványügyi helyzet miatt 2020. márciusában online oktatásra kellet átállni Magyarországon, ez sok ember számára megerőltető és egy nagyon új helyzetet hozott létre. A tanulók, a szülők, valamint a tanárok részéről is sok kihívással járt az átállás, a gyakorlati képzések esetét érdemes külön is megvizsgálni.

A rendezvény programja:

  • 17:00 - 17:30 - A kialakult helyzet során létrejött problémák ismertetése. A tanulókés a pedagógusok kihívásai.
  • 17:30 - 18:00 - A tanulók hozzáállása a digitális oktatás során.
  • 18:00 - 18:30 - A pedagógusok nehézségei és felkészültségük a digitális oktatásban.
  • 18:30 - 19:00 - Tapasztalatok észrevételek megbeszélése, javaslatok felvetése.

A rendezvény időpontja: 2022. február 14. 17:00 óra

A rendezvény az online térben kerül megvalósításra, melyhez a csatlakozási link a következő: https://meet.google.com/ujt-ghdb-ekb


Az oktatás kihívásai a 21. században

A 2020/2021-es tanévtől a szakképzés jelentősen átalakult így a munkahelyek gyakorlati képzésére nagyobb hangsúlyt fektet az oktatás. A képző helyek és az iskola jó kapcsolata nagyon fontos a tanulók szakmai felkészültségének kialakításában, a vizsgára való felkészítésben. Az együttműködés elengedhetetlen a tanulók érdekében.

A rendezvény programja:

  • 16:00 - 16:30 - A szakoktatás, szakképzés és a szakmai gyakorlatok összehangolása. A workshop és a program ismertetése, a résztvevők bemutatkozása, nyitott kérdések megbeszélése.
  • 16:30 - 17:40 - Munkahelyi oktató, szaktanár és a szülők kapcsolata, ötletelés a témában. A munkahely-iskola, a munkahely-szülők és a szülők-iskola együttműködése.
  • 17:40 - 18:00 - MEGOLDÁSKERESÉS. Tapasztalatok, észrevételek, ötletek megbeszélése.

A rendezvény időpontja: 2022. január 27. 16:00 óra

A rendezvény az online térben kerül megvalósításra, melyhez a csatlakozási link a következő: https://meet.google.com/wvx-fisi-cxr


 

© 2023 Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ