Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Egészségügy

HU cofoe document email banner

Az egészségügyi ellátás és az egészséges életmód mindannyiunk számára létfontosságú. A koronavírus-világjárvány rávilágított arra, hogy együtt kell működnünk erősebb egészségügyi rendszerek kiépítése, valamint az európai lakosság fizikai és mentális egészségének védelme érdekében.

Egyesületünk két témakörben szervez rendezvényt:


Egészségmegőrzés a járványhelyzetben, visszatérés a hétköznapokba

A COVID-19 járvány megjelenése, merőben új helyzetet teremtett az emberek életében. Az első reakciók optimizmust, higgadtságot tükröztek, de a járvány súlyosbodása ijedtséget, rémületet vagy külső erők beavatkozásának indokolatlan ijesztgetésének hitébe torkolltak. A járvány elkerülésének egészségmegőrző formái ismeretlennek és az orvosok által is bizonytalannak mutatkoztak. A szájhagyomány, a személyes tapasztalat, a vírus tagadása, az online térben történő tájékozódás alapján igyekezett mindenki mindent megtenni a súlyosabb betegség elkerülésére. A korábbi pszichológiai-, orvosi gyakorlat átgondolást igényelt az új helyzettel szemben. A járvány nem elsősorban testi tünetek megjelenésében mutatkozott, hanem:

  • lelki terhek megjelenésében;
  • létbizonytalanság létrejöttében;
  • családi (együttlét idejének megnövekedésével) frusztrációk kialakulásában;
  • gyermeknevelés nehézségeiben;
  • időskori egyedülállóság elviselésében;
  • pihenéshez való lehetőség hiányában.

A visszatérés felhőtlenségében szerepet játszó félelem okán, lassú és hosszútávú időszaknak kell eltelnie, hogy megnyugvással éljék mindennapjaikat az emberek. A vírus újbóli megjelenésének fantomja rányomja bélyegét a munka, a pihenés és a családi élet tevékenységeire és a jövő tervezésére. Az oktató-nevelő-, gyógyító-, családfenntartáshoz köthető munkák átalakulását és fejlesztését szükséges kutatni, tervezni, megvalósítani. Az óvatosság kulminálta emberi kapcsolattarás, a kommunikáció felé történő nyitás nehézségei érzékelhető formát öltenek:

  • családok között;
  • idősebb fiatalabb generáció között;
  • gyermekek, közösségek együttlétében;
  • találkozások gyakoriságában.

A rendezvény időpontja: 2022. február 15. 14:00 - 16:00

A rendezvény helyszíne: 3300 Eger, Eszterházy tér 8. II/206.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze.


Mit tehetünk az egészségünkért járványhelyzetben?

Mára a járvány elleni hatékony védekezéshez többféle védőoltás vált elérhetővé, melyek működése eltérő alapelvekre épül, azonban az általuk kiváltott immunreakció, mely felkészíti a szervezetet a későbbi vírusfertőzés elleni védekezésre, megegyezik.
Bár úgy tűnhet, hogy a veszély csökkent, elmondható, hogy mindenkinek személyes felelőssége, hogy védekezzen a fertőzés ellen.
Ennek lehetőségeiről és a jövőbeni járványok hatásainak csökkentéséről szól a konferencia az állampolgárok felelőssége szempontjából.

A rendezvény időpontja: 2022. február 16. 16:00

A rendezvény az online térben kerül megvalósításra, melyhez a csatlakozási link a következő: https://meet.google.com/fvq-hmvj-fkq


 

© 2024 Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ