Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Adventi Civil Börze

advent01

2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nem lesz lehetősége a már szokásos adventi adománygyűjtő kampányaik fizikai megvalósítására. A Miniszterelnökség a Civil Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget  biztosít a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez egy új, rendhagyó módon, az online térbe „költözve” az Adventi Civil Börze megszervezésével. 

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár: „A civil élet bámulatos dolgokra képes. A szeretet ünnepén segítsünk azoknak, akik Önökön segíteni szeretnének és segíteni is tudnak.”

Rúzsa Magdi: „Ezek a gesztusok azok, amelyek a legtöbbet érnek... Hiszek abban, hogy a sok kis lépéssel is igazából hatalmasakat tudunk lépni!”

Reviczky Gábor:    „...Gondoljon arra, hogy mekkora örömet okoz saját magának azzal, hogy ha adni tud.”

...

„Én is mennék, mennék,
Énekelni mennék,
Nagyok között kis Jézusért
Minden szépet tennék.”

...

(Ady Endre: Kis, karácsonyi ének)

Bármely magán- és jogi személy adományozhat bármilyen összeget. Az adományozás banki átutalással történik, a közleménybe az „Adventi Civil Börze” megjegyzést szükséges beírni. Egy adományozó akár több, neki tetsző és a bemutatkozás során számára meggyőző szervezetnek adományozhat. Az adományt fogadó szervezet utaláshoz szükséges adatai a szervezet honlapján találhatóak. Az adományozó igény esetén felveheti a kapcsolatot az adományt fogadó civil szervezettel annak érdekében, hogy rögzítse a kiválasztott ajándékot. Az ajándéktárgy adományozó részére történő eljuttatása (postázása) az adományt fogadó szervezet felelőssége, a Civil Központ figyelemmel kíséri a folyamatot, szükség esetén segítséget nyújt a lebonyolításban.

Mivel idén a koronavírus-járvány miatt a vásárok elmaradnak, a civil szervezeteknek nem lesz lehetősége bemutatkozni, kitelepülni és adományt gyűjteni. Az Adventi Civil Börze online programja keretében azonban a területi Civil Központ közvetítésével lehetőségük van országos szinten bemutatkozni a Civil Információs Portál erre a célra kialakított saját felületén, a felajánlott ajándékokról feltöltött fényképekkel adományozásra ösztönözhetik az oldal látogatóit. A látogatók a szervezet honlapjára navigálva kiválaszthatják a kívánt ajándéktárgyat, amiért cserébe adományt ajánlhatnak fel a szervezetnek banki átutalással. Az adományozó felveheti a kapcsolatot a célszervezettel a saját honlapján megadott elérhetőségen keresztül és kiválaszthatja a postázandó tárgyat adományáért cserébe.

Az adományozó bármilyen kérdés vagy nehézség esetén kérheti a területi Civil Központ segítségét, amelynek munkatársai eligazítást nyújtanak az adományozás mikéntjéről, az ajándéktárgy eljuttatásáról.

A kampányok az alábbi gombokra kattintva tekinthetők meg:

 kis bocs log J2  telt az letrt  Polgari Hatvaneert Alapitvany logo
© 2021 Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ