Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Falusi Civil Alap - Illetőségigazolás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal telephely-igazolására (továbbiakban: illetőségigazolás) vonatkozó általános tudnivalók az alábbi linken érhetőek el: https://www.nav.gov.hu/ .

Az illetőségigazolás igazolja, hogy a magánszemély (egyéni vállalkozó is) a személyi jövedelemadóról szóló törvény vagy a gazdasági társaság (jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság és egyéb szervezet) a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti belföldi adóalanynak minősül.

Az illetőségigazolás igényléséhez szükséges az Általános Nyomtatványkitöltő Program (továbbiakban: ÁNYK) letöltése szükséges, mely a https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvany_apeh/keretprogramok/abevjava_install.html linken keresztül érhető el.

Ezt követően az illetőségigazolás igénylése az IGAZOL nyomtatványkitöltő program letöltésén keresztül lehetséges, mely a https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/kerelmek/igazol.html linken keresztül érhető el.

A kérelem kitöltésekor az „A” blokkban először az igazolás típusát kell megadni, mely a jelen helyzetben Illetőségigazolás lesz, azaz az „I” betűkódot kell megadni. Ezt követően a kérelem jellegét kell megjelölni, mely jelen körülmények között új kérelemnek fog minősülni, azaz az „U” betűkódot kell választani. Ezt követően meg kell jelölni a kérelem benyújtásának módját, mely elektronikus lesz, majd a civil szervezet adatait kell feltüntetni és a kérelmet benyújtani. Az igazolás kiállítására a hatóságnak nyolc nap áll rendelkezésére.

Amennyiben az illetőségigazolás releváns, a pályázat benyújtásakor kerüljön felcsatolásra a dokumentum.

A https://nyilvantarto.hu/hu/statisztikak oldalon érhető el Magyarország állandó lakosságának száma az év első napján megyei és települési bontásban.

Frissítés (2020.07.03.):

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázata esetében telephely igazolásként elegendő a NAV-tól az ügyfélkapu azonosítóval történő törzsadat lekérés, nem feltétlenül szükséges az IGAZOL jelű kérelmet benyújtani.

© 2024 Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ