Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Egészség – Esély – Családi Nap a Felsővárosban

2021. szeptember 11-én a Zöldpanel Egyesülettel, valamint az ÉFOÉSZ Heves Megyei Szervezetével összefogva megvalósítottuk a „Mozgásba hozzuk a közösséget” elnevezésű Egészség – Esély – Családi Napot.

IMG 20210911 111104

Mivel Egyesületünk a múltban is több alkalommal karolt fel jótékony kezdeményezéseket, ezért a Nemzedékek terén megrendezett eseményen adománygyűjtést folytattunk a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére.

IMG 20210911 110729IMG 20210911 111031

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ide látogatók különböző egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt, úgymint szájüregi rák, melanóma és tüdőszűrés, valamint egy csepp vérbe kerülő vizsgálatokra is lehetőség adódott. A „Könnyek helyett… szűrések” rákellenes egészségmegőrzésre irányuló szűrőprogram sikerességét mutatja, hogy közel 1000 vizsgálatot végeztek el a különböző egészségügyi állomásokon.

Egész napos rendezvényt színpadi, testmozgást és sportos életmódot népszerűsítő programok színesítették. A fellépő fiatalok fitnesz és táncbemutatóval fűszerezték meg a napot, aminek a kellemes időjárás is kedvezett.

Az „Add a kezed, mert együtt kerek a világ!” szemléletformáló program keretében színpadi zenés és táncos programokkal hívták fel a figyelmet a fogyatékkal élők felé való érzékenyítés fontosságára. 

IMG 20210911 111219

Kisebbre is gondolva, lehetőség volt kézműves foglalkozásokra, állatsimogatásra, továbbá bábelőadás és népi fajátékok gondoskodtak a gyermekek szórakozásáról.

Köszönöttel tartozunk Botkáné Németi Ibolyának, Zöldpanel Egyesület elnökének, hogy áldozatos munkájával és a részt vevő szervezetek összefogásával sikerre vitte ezt a nagyszabású rendezvényt.

© 2022 Heves Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ